Als je mensen om je heen beperkt

Als je mensen om je heen beperkt met je eigen regeltjes en principes, dan zal uiteindelijk in reactie op jou, je omgeving jouw beperken op dezelfde manier. Zo werkt vrijheid in relatie tot je omgeving. Het werkt zo dankzij een spiegeleffect dat we ook wel karma zouden kunnen noemen.

En zo is het ook voor Liefde. Liefde heeft net als Vrijheid een spiegeleffect. Wanneer je iemand die positieve aandacht geeft dat vanuit liefde komt, dan krijg je dezelfde positieve aandacht terug. Uitzonderingen daargelaten, alles en iedereen dat leeft, reageert op liefde. Zelfs een bloem is vatbaar voor aandacht en liefde. Maar zelfs materiële levenloze zaken kunnen beter varen bij liefde en de aandacht die daar naar toe gaat. Liefde is wat dat betreft het belangrijkste onderdeel van dat wat leven is. En dat herkent iedereen, want al denk je verschillend over wat het leven dan is, iedereen herkent liefde als de meest krachtige manifestatie dat je ooit kan ervaren.

Er zijn tijden dat het heel moeilijk is om van het leven te houden. Soms zijn er sombere tijden waarin je alleen maar sombere mensen tegenkomt, vaak realiseren we ons dan niet op zulke momenten dat het karma is, dat rijke spiegelbeeld. Je ziet jezelf terug in de reactie van de mensen, de reactie die zij hebben op jou.

Wat ons aangedaan wordt is een hele zware en het zal nog veel zwaarder worden. Het moment dat er een ultieme verdeling zal plaatsvinden onder de bevolking is al ingezet en zal verder uitdiepen de komende maanden. Er zullen steeds meer mensen zijn die liefde in het dagelijkse leven verliezen. En dan is het goed om elkaar er aan te herinneren wat liefde met ons doet, wat liefde betekend in wat het leven is. Dat liefde in alles zit. In alles wat bestaat. Hoeveel zou er allemaal niet bestaan zonder liefde?

We hebben altijd mensen om ons heen nodig die het beste van je verwachten, en niet het slechtste. Wanneer iedereen je behandeld op je goeie kanten, dan krijg je letterlijk de kans om het beste te doen. Als iedereen je alleen op je slechte kanten behandeld, dan krijg je de kans er niet toe. Dus zie de goeie kanten in mensen om je heen en vergroot het uit, complimenteer het, maak die verbinding en doorvoel de liefde die je hebt op die mooie momenten.

We hebben allemaal een zonnetje in ons zelf, en dat schijnt als we denken aan iets waarvan we houden.

Zolang je iets in je leven hebt wat liefde bij je opwekt, zij het een herinnering of een liefdevol heden, dat is wat het zonnetje uit je ogen doet stralen.

En dat is de sleutel van de alledaagse liefde dat we kunnen uitstralen in onze omgeving en hoe we door alle moeilijke tijden heen kunnen komen.

Liefde is net als vrijheid, je krijgt wat je erin stopt. Dus stop elke morgen extra liefde en extra vrijheid op tuk en deel het uit waar je kunt.
Stop het erin lieve mensen. Voeg die liefde in de dagen die wij samen doorlopen.

En wanneer het extra donker en somber wordt. Ga dan diep in jezelf, vind die herinnering die je warm maakt en je liefde voor het leven doet voelen….EN STRAAL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.